Kælderslagteren

Åbningstider - I dag: 10:00 - 17:30

Grill på første klasse

MED SLAGTER GRØNVALL

Welcome to BBQ USA-style

Det dufter af sommer. Siger man sol og sommer – siger man også grill. Det skaber stor glæde, når grillen tændes for første gang, og duften af grillet kød og grøntsager fylder luften. Når sol og sommer melder sin ankomst, er de lange aftener omkring grillen en selvfølge.

Hos mad med mere ser vi altid frem til grillsæsonen – og i år får du i vores grillavis en række lækre udskæringer og opskrifter med inspiration fra det

amerikanske køkken. Vi giver dig klassikere med dybe rødder i den amerikanske barbecue. Når du går i gang ved din egen grill, så sørg for at have god tid – ægte amerikansk barbecue kræver nemlig varsomhed, tålmodighed og ikke mindst kærlighed.

Brug tiden på at hygge med familie og venner, for alt det, der foregår omkring grillen, er nemlig en mindst ligeså vigtig del af barbecuebegrebet som, selve maden.

God sommer.

CHICKEN HOTWINGS

Amerikanerne elsker dem de sprøde og krydrede kyllingevinger – og vi kan godt forstå dem. De er uimodståelig lækre. En perfekt klassiker til grillen. De er nemme at tilberede – og når du køber nogle gode vinger, så smager de ganske enkelt fantastisk. Spis dem som de er direkte fra grillen som en snack – eller server dem som en del af et større grillmåltid. 

I 1960´erne i Buffalo, USA startede eventyret om de

sprøde vinger. Det startede egentlig lidt som en vi-tager-hvad-vi-har-ret, men siden har hotwings udviklet sig til en fast bestanddel af det amerikanske køkken.

Der spises millioner af hotwings – og de er især selvskrevne til Superbowl. Hotwings er ikke bare hotwings. Der er sprøde vinger, klistrede vinger, grillede vinger og friturestegte vinger. Desuden varierer styrken efter smag og behag. 

Slagteren har forberedt de saftige kyllingevinger og svøbt dem i hjemmelavet barbecuesauce. Ikke for stærk og ikke for mild, men helt tilpas. De bliver helt sikkert et kæmpe hit til din grillmiddag. Grill vingerne Low & Slow – det vil sige ved lav varme i lang tid. 


Sommersalat

Lav en dejlig sommersalat til dit lækre grillkød. Husk at der gerne må være farver i tilbehøret – det gør måltidet endnu mere indbydende. Nye danske solmodne jordbær og sprøde cherrytomater giver et dejligt farvespil til de grønne salatblade.

Proteinsalat

En proteinsalat er fyldt med masser af smag, protein og fibre. Husk at gøre den farverig. Brug eksempelvis det fine lilla spidskål – det pynter vidunderligt i en salat sammen med de grønne bønner og de lyse kikærter.

Corn With Garlic Butter

En perfekt ledsager til de amerikanske grillretter. Læg en klat hjemmelavet hvidløgssmør hen over de glohede majskolber.

CUPCAKE CHICKEN

Cupcake Chicken (eller Muffin Pan Chicken) blev opfundet af den amerikanske barbecue-verdensmester og forfatter Myron Mixon. I en forberedelse til en konkurrence var hans mål at få et kyllingelår mørt, saftigt og i en særlig form. Det lykkedes med udbenede kyllingelår i en muffinsform – og nyheden blev hurtig verdensberømt. 

Når du køber Chicken Cupcakes hos din slagter, så er det svære forarbejde gjort for dig. Slagteren har udbenet lårene, marineret dem, og gjort dem klar til din grill. Du skal bare sørge for den varme grill og det lækre tilbehør. Grill dine Chicken Cupcakes ved indirekte varme i 25-30 minutter. Resultatet bliver intet mindre end perfekt.

0